Árak

Szolgáltatások

 • Streching (nyújtás)

 • Elektroterápia (TENS, EMS, terápiás ultrahang)

 • Nyirokérmasszázs

 • Termoterápia

 • Gyógytorna

 • Masszázs

 • Aktív/passzív torna

 • Manuálterápia

 • 1 órás komplex kezelés 5000 Ft

 • Állapotfelmérés 1-1,5 óra 7000Ft

 • Nyirokérmasszázs 1,5 óra 8000 Ft

 • Egyéni balance tréning/fitnesz 45 perc 3600 Ft

 

Kiszállási díj: 100 Ft/km

 

Mi történik az állapotfelmérésen?

Az állapotfelmérés elengedhetetlen része a fizioterápiának, ez alapján tudjuk felmérni a kutyusod állapotát és felállítani a megfelelő terápiát. Részletesen kikérdezlek kutyusod egészségügyi állapotáról, betegségéről. Az állatorvosi dokumentációt mindenképp hozd el magaddal!​ Először megfigyelem a kutyusod mozgását, aztán egy manuális vizsgálat és egy diagnosztikus masszázs következik. Ha szükséges megmérem az ízületi mozgáspályákat, az izmok körfogatát és a kutyusod reflexeit. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adok a teljes test (nem csak a problémás terület) elváltozásairól és felállítok egy komplex, betegségnek megfelelő terápiát. ​Az első állapotfelmérés azért is fontos, hogy lássuk - akár számokban is -, hogy honnan indultunk és ehhez képest milyen fejlődést értünk el. 

A további találkozások 1 óra hosszúak, és az alábbi technikákból a betegségnek megfelelően összeállított komplex rehabilitációt foglalják magukban.

Torna

Gyógytornával növeljük a lesorvadt izomzatot, csökkentjük a fájdalmat és növeljük az ízületek mozgathatóságát. Fontos, hogy a gyógytorna nemcsak kezelésre alkalmas, hanem a mozgásszervi betegségek megelőzésére is. 

TENS

A TENS elnevezés (Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation) magát a módszert jelenti, magyarul "bőrön át történő elektromos ideg-izom ingerlés". Azok az izmok, melyeknek nem megfelelő a beidegzése, elektromos úton stimulálhatóak izomsorvadás és a bénulás esetén. A készülék jelentősen és gyorsan csökkentheti a fájdalmat. 

EMS

Ez is egyfajta elektromos idegstimulációt jelent. Mindkettő teljesen fájdalommentes módszer. Használható a gyenge izmok erősítésére (különösen, ha a mozgásszervi probléma akadályozza a mozgást, tornát). Az elektromos áram által létrehozott összehúzódás ugyanúgy tornáztatja, erősíti az izmokat, mintha mozogna a kutyusunk. 

Terápiás ultrahang

Sok jótékony hatásai közül néhány: ellazítja a kötött, merev izmokat, jótékony hatású ízületi és izommeszesedés, kopás esetén, segítséget nyújt a vérömlenyek oldásában, csökkenti a gyulladásos folyamatokat (pl. az ín- és ínhüvelygyulladást).

Masszázs 

A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert. Ennek következtében mélyebb és egyenletes lesz a légzés, alacsonyabb lesz a vérnyomás. A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, az anyagcseretermékek kiürülését felgyorsítja. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Termoterápia 

A meleg-terápia  élénkíti a keringést, mert a véredények fokozatos tágulását eredményezi. Ily módon előmozdítja az izmok jobb oxigén- és vérellátását, továbbá a tápanyagok könnyebb eljutását a kívánt helyre, ellazítja az izmokat. A melegnek lazító hatása is van: csillapítja az izom-összehúzódást, ami enyhíti a fájdalmat.

A hideg azonnal enyhíti a fájdalom-érzetet és erőteljes gyulladáscsökkentő hatása van.

Nyirokérmasszázs 

Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben. A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével.

Nyújtás 

A nyújtás nagyon fontos része, nem csak a fizioterápiának, de a sportoló és munkakutyák edzésének is. Az izom nyújtása során feltörjük az apró mikrotraumákból, mikroszkopikus izomrostszakadásokból származó letapadásokat. Segít az izomláz kialakulásának megelőzésében, védi az izmokat, szalagokat a húzódástól, szakadástól, így segít megelőzni a sérüléseket is. Csökkenti az izommerevséget, növeli az ízületi mozgáspálya kiterjedését. 

 

+36 20 267 0477

gyoriebrehab@gmail.com

 • YouTube
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon