Árak

Komplex fizioterápiás kezelés 5000 Ft

Komplex fizioterápiás kezelés, mely elektroterápiát (tens, ems, ultrahang), gyógytornát, manuálterápiát foglal magában, betegségnek megfelelően összeállítva.

Ultrahang kezelés 3000 Ft

Állapotfelmérés 8 000 Ft

Egyéni fitnesz 4000 Ft

Egészséges kutyák részére

40 kg fölötti kutyák esetén egyedi elbírálás alapján felárat számolhatunk fel.

Szolgáltatások

Elektroterápia

TENS

A TENS elnevezés (Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation) magát a módszert jelenti, magyarul "bőrön át történő elektromos ideg-izom ingerlés". Egyrészt stimulálja az idegvégződéseket és aktiválja a természetes fájdalomcsillapító mechanizmusokat. Másrészt az ún. fájdalomkapu mechanizmuson keresztül hat: a béta érző idegrostokon megszünteti a fájdalominger továbbítását, így nem alakul ki fájdalomérzet

 

EMS

Ez is egyfajta elektromos idegstimulációt jelent. Azok az izmok, melyeknek nem megfelelő a beidegzése, elektromos úton stimulálhatóak izomsorvadás és a bénulás esetén. Mindkettő teljesen fájdalommentes módszer. Használható a gyenge izmok erősítésére (különösen, ha a mozgásszervi probléma akadályozza a mozgást, tornát). Az elektromos áram által létrehozott összehúzódás ugyanúgy tornáztatja, erősíti az izmokat, mintha mozogna a kutyusunk. 

 

Terápiás ultrahang

Sok jótékony hatásai közül néhány: ellazítja a kötött, merev izmokat, jótékony hatású ízületi és izommeszesedés, kopás esetén, segítséget nyújt a vérömlenyek oldásában, csökkenti a gyulladásos folyamatokat (pl. az ín- és ínhüvelygyulladást).

Torna

Gyógytornával növeljük a lesorvadt izomzatot, csökkentjük a fájdalmat és növeljük az ízületek mozgathatóságát. Fontos, hogy a gyógytorna nemcsak kezelésre alkalmas, hanem a mozgásszervi betegségek megelőzésére is.

Manuálterápia

A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert. Ennek következtében mélyebb és egyenletes lesz a légzés, alacsonyabb lesz a vérnyomás. A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, az anyagcseretermékek kiürülését felgyorsítja. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

 

Nyirokérmasszázs 

Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben. A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével.

 

Nyújtás 

A nyújtás nagyon fontos része, nem csak a fizioterápiának, de a sportoló és munkakutyák edzésének is. Az izom nyújtása során feltörjük az apró mikrotraumákból, mikroszkopikus izomrostszakadásokból származó letapadásokat. Segít az izomláz kialakulásának megelőzésében, védi az izmokat, szalagokat a húzódástól, szakadástól, így segít megelőzni a sérüléseket is. Csökkenti az izommerevséget, növeli az ízületi mozgáspálya kiterjedését.

Peeping Puppy
Closeup of a Black Dog
Peeping Pug